THE NEWSROOM (Haber Merkezi)

Her ay süperaktif tarafından yayınlanan aylık reyting raporlarını elime aldığımda House, Game of Thrones, Calemelot Merline Karşı, Spartacus Vengeance v.b dizi yazılarıyla  reyting listesinde sezon boyunca yazdıkları tek bir yazı ile ilk onda yer edinen yazarlara imrenerek bakıyordum.  Çoğu zaman bir kaç haftalık emekle okuduğum bir kitaba ait yazdığım yazı yayınlandığı ay dahil olmak üzere reyting sıralarında hiç bir zaman kendisine üst sıralarda yer bulamıyordu. Ama sezon başında yazılmış olan dizi yazısı bir yıl boyunca listenin üst sıralarının gediklisi oluyordu. Bende bu sezonun en parlak dizisini herkesten önce bulup onun hakkında geç kalmadan bir yazı patlatarak yıl boyunca reyting listesinin tepesinde yer almayı kafaya koydum.

Bir kaç hafta önce köprü onarımları nedeni ile içinden çıkılmaz bir hal almış olan akşam iş dönüş trafiğinde “Nihat’la Sivrisinek” isimli radyo programını dinliyordum. Programda sivrisineğin sorusu üzerine Nihat’ın dinleyicilerine önermiş olduğu dizi ismini aklımın bir köşesine not ettim. Ertesi gün ofise geldiğimde ilk fırsatta bu dizinin IMDB ‘den geçen sezonki reytingini kontrol ettim. “8.8” reyting ile tam aradığım diziyi bulduğumu fark ettim.

Bir kaç akşam sonra cnbc-e de bu dizinin yeni sezonda oynayacağı reklamları dönmeye başladığında ise fazla geç kalmadan diziyi internetten indirip dizi hakkında ilk yorumları yazan kişi olmak istedim. Dün akşam diziyi ilk defa izleme fırsatım oldu, gecenin bir yarısına kadar iki bölümünü tek solukta büyük bir heyecanla izlediğim bu diziyi sizlerle paylaşmak için iş yerinde bilgisayarın karşısına nasıl oturduğumu tahmin edemezsiniz.

Jeff Daniels Will McAvoy adında kariyerini dikkatli oynama kuralı ile oluşturmuş tecrübeli bir haber sunucusunu canlandırıyor. Will sadece reytinglerine odaklanarak kimselerin çıkarlarına dokunmadan haber yapmanın derdinde olan bir haber sunucusu. Fakat üniversitedeki bir sempozyumda bir öğrencinin sorduğu

“Amerika neden dünyanın en iyi ülkesidir?” sorusuna

bir an kontrolünü kaybederek (Social Network /Sosyal Ağ ve Moneyball /Kazanma Sanatı gibi başarılı yapımların senaristi Aaron Sorkin’n sözleri ile) “Amerikanın artık neden dünyanın en iyi ülkesi  olarak adlandırılamayacağına” dair yaptığı güzel konuşma ile açılıyor dizi. Zaten bu muhteşem konuşma diziden beklenti çıtasını çok yukarılara taşıyor.

Haber sunucusu Will McAvoy (Jeff Daniels), onun yapımcı yönetmeni ve eski sevgilisi MacKenzie MacHale (Emily Mortimer), patronları Charlie ve haber ekibini merkezine oturtan dizi şirket çıkarlarının ve reklam verenlerin baskısına rağmen ekibinin idealistik bir şekilde doğru habercilik yapma misyonunu takip ediyor.Dizi reyting mi yoksa haberi haber gibi mi yapmak ikilemi arasında “Haberleri bütünlüğü bozmadan sunarsak, onlar da bu haberleri talep edeceklerdir” mottosu ile hareket etmeye çalışıyor.

Senaryoda kadın ve erkek karakterler arasında tam bir denge kurulmuş. Bu sayede hem kadın hem de erkeklerin evde beraberce izleyebilecekleri kendilerinden ve hayattan bir şeyler bulabilecekleri bir dizi olmuş. Ayrıca ilk iki bölümde bağlılık nedir takım nasıl kurulur yönetilir gibi iş yeri ve iş kültürü ile ilgili temaları da işlemesi çalışan okuyucularımızın diziden ayrı bir tat almasını sağlayacakır.

Her bölümünde yeni bir konudaki haberin hazırlanması ve sunulması sırasında haber merkezinde yaşanan yüksek tempoyu diziye yansıtmasıyla ABD de eştirmenlerden ve izleyiciden tam not  almış.

İlk iki bölümünü tek solukta izlediğim yeni dizi Jeff Daniels, Emily Mortimer, John Galagher Jr. Alison Pill, Dev Patelve Olivia Munn’dan oluşan dev kadrosu ve başarılı kurgusuyla kaliteli bir yapım olduğunu ve bu sezon reytinglerde üst sıralara oynayacağını gösteriyor. Gerek başrolde oynayan gerekse yardımcı rollerde oynayan kadın ve erkek oyuncular rollerini gayet iyi taşıyorlar.  Yeni sezonda cnbc-e de de yer alacak keyif ile izleyeceğiniz dizi:

THE NEWSROOM (Haber Merkezi)

Bu yazı 1184 defa okundu

Murat Tunçer
Latest posts by Murat Tunçer (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir