Türk Şarabı Ödüle Doymadı

Türk Şarabı Ödüle DoymadıWines of Turkey (WOT)’dan yapılan yazılı açıklamada, WOT çatısı altında fuara katılan Doluca, Kavaklıdere, Kayra, Pamukkale, Sevilen, Selendi, Vinkara ve Yazgan’ın, şaraplarını görücüye çıkardı.

Fuarın ilk gününde İngiltere’de düzenlenen International Wine Challange 2011, Decanter World Wine Awards ve International Wine&Spirits yarışmalarının sonuçlarına göre, Türk şarapları büyük başarı elde etti.

Türk şarapları, Decanter World Wine Awards’tan 67, International Wine Challenge’dan 52, International Wine&Spirits Competition’dan da 31 ödül kazandı.

Londra Uluslararası Şarap Fuarı’nda, Anadolu’daki 7 bin yıllık şarap tarihinden ve 800’ü aşkın yerli üzüm çeşidinden bahseden WOT’un etkinliklerinin, dünyanın ”en büyük” şarap yarışması olan International Wine Challenge’ın web sitesi www.internationalwinechallenge.com/blog/‘da pazara yeni giren bir ülke için örnek kampanya olarak gösterildiği ifade edildi.

WOT’un standına gelenlerin Emir, Narince, Kalecik Karası, Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinden üretilen şaraplar başta olmak üzere yerli ve yabancı kupajlardan yapılan şarapları tatma fırsatı bulduğu kaydedildi.

 

Bu yazı 2224 defa okundu

Süper Aktif
Latest posts by Süper Aktif (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.