TTNET – Telekom Elele, Olan Millete

Bir süredir TTNET’ten 8 Mb NetLimitsiz paket kullanıyorum, maalesef taahhütlü.

İşin kötü yanı ben taahhütümü yerine getiriyorum ama TTNET getirmiyor.

Sözleşme maddesindeki bir kelime oyunuyla beni dolandırmaya kalkıyorlar.

Benim hattımı 1 Mb porta takmışlar. Biz size 8 Mb hız taahhüt etmedik 8 Mb’e kadar hız taahhüt ettik diyorlar.

Nasıl yani?

Anlatayım;

2 hafta önce internet hızım ciddi şekilde yavaşladı. TTNET çağrı merkezini aradığımda bazı testler yapmamı istediler ve o esnada telefonumda çevir sesi olmadığını farkettim.

Tabi çevir sesi olmayınca sorunun Türk Telekom kaynaklı olabileceğini benim adıma Türk Telekom’a bir kayıt açacaklarını söylediler. Ben de teşekkür edip telefonu kapattım.

Gerçekten de bir gün sonra Türk Telekom’dan beni aradılar ve telefonumla ilgili sorunu çözdüklerini söylediler. Akşam eve döndüğümde telefonum çalışıyordu. Ama asıl sıkıntım devam etti.

www.speedtest.net üzerinden yaptığım hız testlerinde hızım 512 kb upload 1 Mb download gözüküyordu.

Tabi tekrar TTNET’i aradım.

Herkesi kendileri gibi bildiklerinden olsa gerek speedtest.net’e güvenmememi kendi sitelerinde de benzer bir sizmet olduğunu testi oradan yapmamı söylediler.

Sürprizzzz; orada da aynı sonuç çıktı.

Yeniden bir kayıt açtılar; tabi ki Türk Telekom’a.

Bu sefer cumartesine denk geldiği için Türk Telekom yetkilisi geldiğinde kendisini evimizde misafir etme bahtiyarlığına eriştik. Kendisi beni sıradan bir kullanıcı zannettiği için; çantasından kocaman bir ölçüm aleti çıkartıp bazı teknik (?) testler gerçekleştirdi ve hattımda bir sorun olmadığını herşeyin normal olduğunu söyledi.

Kendisine, kendi kullandığı ölçüm aletinden ilgili kısmı göstermek suretiyle benim hattımın 1 Mb’lik porta takılı olduğunu oysaki benim 8 Mb lik NetLimitsiz pakette olduğumu söylediğimde, öncelikle alet üzerinden gösterdiğim ve kendisinin de doğru olduğunu bildiği birşeyi bilmemden dolayı kısa bir dumur yaşamak suretiyle, kendisine öğretilmiş o meşhur kelimeleri sarfetti.

“Beyfendi sizin kullandığınız ADSL paketi size 8 Mb değil 8 Mb’e kadar hız taahhüt ediyor”

Dedim ki “Yahu siz benim hattımı 1 Mb bir porta takarsanız o hatta en fazla 1 Mb hizmet alabilirim 8 Mb’e kadar nasıl alabilirim? O lafın Türkçe’si senin kastettiğin değildir. Senin kastettiğin şudur; sen benim hattımı 8 Mb porta takarsın, çevresel koşullar, o bölgedeki yoğun kullanım vb. durumlardan ben o hattı 8 Mb olarak utilize edemem o zaman tamam ama 1 Mb porta takılıyken 8 Mb’e kadar hizmet nasıl verilir? Bunun adı düpedüz dolandırıcılıktır.”

Biz bunları konuşunca teknisyen arkadaş santrali aradı. Geçen konuşmayı aynen aktarıyorum.

Teknisyen: xxxxx numaralı telefonun portunu 4 Mb’e takarmısın lütfen.

Santral: Niye? 1 Mb’te çalışmıyor mu?

Teknisyen: Çalışıyor ama müşteri memnun değil.

Santral: Peki.

Ve tataaammm modemde aşağıdaki değerler sihirli bir şekilde göründü.

DSL

800 Kbps
4096 Kbps

Tebi benim açımdan sorun hala çözülmüş değil. Çünki parasını ödediğim 8 Mb değil hattım 4 Mb porta bağlandı. Teknisyene sıkıntımı kibar bir dille anlatarak bunu çözüm olarak kabul etmediğimi hattımın 8 Mb bir porta takılması gerektiğini söyledim.

Kendisi de bana nazik bir şekilde bunu amirlerine ileteceğini söyledi.

Teknisyen gider gitmez TTNET çağrı merkezini arayarak yaşadıklarımı anlattım ancak onlarda teknisyen ile ağız birliği yapmışçasına aynı şeyleri söylediler.

Şimdi ben niye bu kadar kızdım?

Söyliyim, ben bu konulardan anlayan hakkını arayabilen biriyim. Ve yüksek ihtimalle sorunumu da çözecekler.

Ama teknisyenle santral arasında ki konuşmalar, teknisyenin konuyu amirime aktarayım demesi, çağrı merkezinin biz size 8 Mb’e kadar taahhüt ediyoruz demesi. Bunların hepsi bu işin planlı, programlı ve bilinçli yapıldığının göstergesi.

Yani dedikleri gibi “Mümkünlüde Herşey Mümkün” insanlara 8 Mb’e kadar hizmet taahhütünde bulunup sonra o hizmeti hiç bir zaman alamayacakları 1 Mb yada 4 Mb portlara takarak bunu kelime oyunlarının arkasına saklıyorlar.

En çok üzüldüğün asıl konu ne biliyor musunuz?

Zaten benim vergilerimle 1 senelik karına aldınız şu koskoca kurumu, bari bundan sonra adam gibi hizmet verin. El insaf!

Bu yazı 2022 defa okundu

Murat Zaralı
Latest posts by Murat Zaralı (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.