Süper Aktif – Mutfak – Eylül Ayı Değerlendirme

Süper Aktif - Mutfak - Eylül Ayı DeğerlendirmeSuper Aktifin Değerli yazarları,

Geçen ayın birincisi bu ayın en çok yatıp yazı yazmayanı olarak bu ayki değerlendirme yazısını yazmak bana düştü.

Öncelikle Murat lar arasında karışıklık olmasın diye 40 tane gezi, kitap incelemesi, hayattan ve gündemden yazılar yazdığı halde kadınlar ve arabalar hakkında yazdığı iki yazı ile tanınan Murat olduğumu belirterek hangi Murat olduğumu karıştıranlar için belirteyim.

Her ne kadar geçen ayki birinciliğimden sonra Super Aktif’e erişimim bazı dış güçlerce engellenmiş olsada binbir güçlüğe katlanarak bu yazıyı sizlere ulaştırmaya çalışacağım. Değerlendirme yazımın yanı sıra 9 aylık Super Aktif yazı kariyerim boyunca reyting nasıl alınacağı konusundaki gözlemlerimide size bu değerlendirme yazısının satır aralarında paylaşacağım.

Eylül değerlendirme yazısında ilk dikkatimi çeken Eylül ayından çok daha önce yazılmış olan Game of Thrones- Taht Oyunları, Enes Kanter, Konya Alaaddin Tepesi, Taş Olan İnsanlar, Arivederci Roma, Ahtapotçu Mehmet’in Yeri, Sons of Anarchy-Para Kadın Silah… gibi Haziran ayında ve öncesinde yazılan 7 yazının ilk onda yer bulması. Demek ki bazı yazılar şarap gibi eskidikçe değeri artıyor ya da başka bir deyişle zamanında tanıtımı, duyurusu yapılmadığı ve sonradan yazarları tarafından diğer sitelerde linkler verilerek tanıtıldığı için her daim yeni tıklar alarak listede üst sıralarda yer bulabiliyor.

Listenin 10. ve 6. sırasında yer bulan İtalya gezisi yazılarımı duzenli olarak reyting almak isteyen yazarlar için örnek olarak sunuyorum. Burada işin anahtarı gezi konusunda yazı yazmak ve bu yazılarının tanıtımını Super Aktif’in insafına bırakmadan sağdaki soldaki sitelerin yorum kısımlarına yorum yazıp altına kendi linkini vermek. Belki bu şekilde ayın birincisi olamazsınız fakat ilk onda en az bir kaç yazı ile yer bulacağınızı garanti ediyorum.

Bu ay listenin 9. Sırasında yer alan Uğur Suyadal ilk on listesine girmiş olmasına rağmen aslında bende tam bir hayal kırıklığı yarattı. Tiyatro organizasyonlarındaki üstün başarısını yazdığı güzel tanıtım yazılarında da tekrarlamasına ve bunların yanında yazıların tanıtımını gönderdiği her mailinin altına eklediği linkler yapmasına rağmen 9. lukta kalması beni şaşrıttı. Kendisinden ilk üçte en azından iki yazı bekliyordum. Yaptığım kelle hesabına göre tiyatro biletleri ile mailin ulaştığı kitle bizim Süper Aktif’in üç ayda bire indirgediği tanıtım maillerinin ulaştığı kitleden kat be kat fazlaydı. Ayrıca yazının dibine verdiği link doğrudan adrese teslim reyting oluşturacağını düşünüyordum. Eylül ayında yazı yazmamamın en büyük nedenlerinden birisi bu mailler ile tanıtım faliyetlerinde baş edemeyeceğimi düşünüp bu ay için yenilgiyi peşinen kabul etmemdir.

Ozan bey 2010 yılında yazmış olduğu bir diğer dizi yazısı ile “Sons of Anarch – Para, Kadın, Silah” bir aylık aradan sonra yeniden ilk on listesine giriş yaptı. Anlaşılan bu sezonda meşhur House yazısı yerine “Sons of Anarch – Para, Kadın, Silah” yazısı ile ilk on listesinin değişmezi olacak. Kendisini şimdiden kutluyorum.

Petek hanım “Ahtapotçu Mehmet’in Yeri” yazısı ile yerini üç ayı aşkın süredir yerini aynen koruyor. Kendisini tekrar kutluyorum, ilk fırsatta bende Petek hanımın meşhur ettiği bu lokantayı ziyaret etmeyi planlıyorum. Ahtapotçu Mehmet’ten komisyon alıyormuş diye bir dedikodu var ama ben buna zinhar inanmıyorum. Ayrıca kendisini yeni yazıları ve yeni keşifleri ile ilk 10 da görmeyi istiyorum.

Süper Aktif bu ay ilk 10 da yer alabilmek için aşağıda sizlere özetleyeceğim reyting silahlarının tamamına sarılmış ve ilk 10’a Konya Alaadin Tepesi (gezi yazısı), Dürüm Team (Top,futbol) yazıları ile 4 ve 5. sıradan girmiş. Eşinden biraz daha az korkup yazılarına Kadın ve arabalar ile ilgili unsurları da eklerse ilk üçü zorlayacağına inanıyorum

Ben bu ay reyting karnesinde ilk üçe giren yazının Uğur bey tarafından yazılacağını tahmin etmiştim ama tahminimde Uğurlar karışmış. Öncelikle en iyi 1. 2. Ve 3. yazı ile Uğur Coşkun’u canı gönülden tebrik ediyorum. Kendisi tüm madalyaları süpürerek kıskanılacak bir başarı elde etmiş durumda. Seçmiş olduğu konular ve kullandığı kıvrak dil ve kendi çabası ile yapmış olduğu başarılı tanıtım faaliyetleri ile sadece ilk 10 un değil ilk beşin değişmez yazarı olacaktır.

Yazmış olduğu Kıbrıs yazısı Gezi yazıları alanında reyting almak isteyen genç yazarlar için bir başyapıt niteliğinde. Ayrıca 3 ay önce yazdığı Game of Thrones –Taht Oyunları en yakın rakibini ki “bu kendisi olur” ikiye katlamış, diğer biz gariban yazarları en az dörde katlamış reytingler ile önümüzdeki 3 ay daha zirvede ilk ikideki yeri garanti. Arkasındaki CNBC-e gibi bir medya devi olması bizlere reytingler açısından fazla şans tanımıyor.

Uzun süre ile ilk üçte yer almak isteyen yazarlar için konu önerim o sezon gösterime girecek bir dizi hakkında yazmanız. Ne de olsa bir çok TV kanalında günde bin kez yazmış olduğunuz konu hakkında reklam dönecektir. Önümüzdeki ay Game of Thrones yazısını tahtından etmenin tek yolu ise Kuzey ve Güney hakkında yazacağınız bir yazı olacaktır. Keyword olarak da Kıvanç Tatlıtuğ yazdınız mı zaten tekrarı olmayan bu dizinin müdavimlerini buraya çekersiniz.

Ettiğimiz bunca latife bir tarafa Uğur Çoşkun’u Super Aktif’te ilk 10 listesine girmenin bunca zorluğuna rağmen ilk on bir tarafa ilk üçe üç yazısını birden sokması çok büyük bir başarıdır. Büyük bir kıskançlıkla kendisini tebrik ediyorum. Eğer eşinden daha az korkup kadınlar ve arabalar ile ilgli konulara da değinirse bizim yazıların artık ilk 3 ü bir daha görme şansı yok. Gelecek reyting karnelerinde başarılarının devamını diliyorum.

Sevgili yandaşım, gözünü budaktan sakınmayan, korkusuz kahraman Levent arkadaşımın bu ay listede ilk 10 da yer bulamamasına bir anlam veremedim dış mihrakların başka bir oyunudur diye düşünüyorum :(

Reytinglerde üst sıralarda yer bulmak isteyen yazarlara önerim, bu işin üç anahtarı var?
1. Kadınlar+Arabalar+Top ilk 10 da yeriniz garanti ama bir sonraki ay yoksunuz yeni konu bulmanız şart

2. Gezi yazıları yazanlar asla birinci olmaz ama ilk ona en azından 3 yazı girer, yazılarınızı başka mecralarda vereceğiniz linkler ile tanıtmanız kaydı ile.

3. Sezonun en çok reyting alan dizisi hakkında yazılacak bir yazı sizin ilk üç teki yerinizi en azından bir sezon boyunca garantiler.

Kitap, film, para gibi konulara girmeyin bu konular ile ilk yirmiye zor girersiniz.

Sürçü lisan ettiysek affola…

Bu yazı 4496 defa okundu

Murat Tunçer
Latest posts by Murat Tunçer (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.