Süper Aktif – Mutfak – Ekim Ayı Değerlendirme

Süperaktif’te yazmaya başladığımdan beri ilk defa ilk 3’te kendime bir yer bulamışken bu ayın değerlendirme yazısınını yazmak bana düştü :) Öncelikle ilk 10’a giren, giremeyen tüm yazarlarımızı kutlarım. Teknik türlü türlü aksaklığa rağmen ilk 10’a girmeyi başaran yazarlarımızı ayrıyetten kutlarım. Sayın Süper Aktif’in yoğun çabaları sonucunda bu yazıdan sonra kimse “vay ben siteye erişemedim, yok bizim arkadaşlar tüm gün denemiş bağlanamamış” ..vb bahaneler üretemeyecek çünkü son 3 ayda 2. kez ve muhtemelen son olarak site tüm altyapısıyla beraber taşındı ve stabil bir hale geldi.

Gelelim bu ayın parlayan yıldızlarına.

Adaşım Uğur Suyadal “bir listenin en tepelerinde bir Uğur bulunmalıdır” mottosundan yola çıkarak ve tabi ki de tiyatro sezonunun açılmasıyla birlikte oyun tanıtımlarıyla ilk iki sırayı gayet net bir skorla ele geçirmiş durumda. Böylelikle Murat Tunçer’in Eylül beklentilerini 1 ay gecikmeli de olsa karşılamış hatta ilk 10’a giren 3. yazısı 6. sıradaki Kargaşa yazısıyla aşmış oluyor İçimizdeki kültürlü insan bir kez uyandığından ve tiyatro sezonu daha epeyce devam edeceğinden dolayı tanıtım, oyun sonrası yorum ve puanlamalarla Uğur Suyadal listenin üst sıralarını zorlamaya devam edecek gibi gözüküyor.

Murat Zaralı, Konya Alaaddin Tepesi yazısıyla iki aydır listede ve bu ay kürsüde. Kendisini tebrik etmekle beraber listedeki iki adet gezi yazısının da Konya bağlantılı olması liste üzerindeki komplo teorisyeni arkadaşlarımızın dikkatinden kaçmaması gereken bir ayrıntı.

Bu ayki iki yazımdan birisi olan Dizi Sezonu Açıldı aldığı tüm tepkilere, kem gözlere ve imalı bakışlara rağmen listeye 5. Sıradan giriş yapmış. Bunun haricinde referans niteliğindeki Game of Thrones yazısı Google ve CNBC-e sağolsun halen revaçta.

İlk yazısı olmasına rağmen gündemi çok iyi yakalamış ve 33. Avrasya Maratonu yazısıyla kendine 7. sırada yer bulmuş olan Pınar Kuğu’yu da tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Bu yazı her ne kadar gezi kategorisinde gözükse de gündem başlığına daha uygun olduğunu düşünerek sözü Konyalılara getiriyorum.

Listemizdeki ikinci Konya ve ikinci gezi yazısı olan Konya Gezi Notları gerek resimleri gerekse anlatımıyla çok güzel bir gezi yazısı olmuş. Petek Hanım nerede ne yenir o kadar güzel ve özendirici anlatmış ki okurken baya bir midem kazındı :)

House M.D. Gelmiş geçmiş En İyi Dizi yazısıyla listenin üst sıralarını uzun süre meşgul eden Ozan, House kadar olmasa da bir hayli ilgi çeken Sons of Anarchy yazısıyla 2 aydır listede. Reklam ve promosyona biraz daha özen gösterirse listenin üst sıralarını her zaman zorlayacak yeni yazılarını heyecanla bekliyoruz.

Zaz –Isabelle Geffroy yazısıyla Haziran ayının şampiyonu olan Neslihan Zaralı, Haziran sonunda basın mensuplarına verdiği demecin tersine müzik yazılarına baya bir ara vermiş gözüküyor. Bu ay listeyi yakalayamamış olmanın kendisine bir uyarı olmasını ve gündemi yakalayan hatta gündem yaratan yazılarıyla aramıza dönmesini diliyorum. Levent arkadaşımız üzerinde dış mihrakların oyunları devam ediyor. Bu ay popüler konular üzerine gittiyse de bu konuların değerinin önümüzdeki aylarda daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum.

Aslında bu yazıya başlarken çok tedirgindim. Bunun en büyük sebebi Eylül ayı değerlendirme yazısının ilk 10’da hem de 8. Sıradan kendine yer bulmasıydı. Murat Tuncer’in muazzam keyifli anlatımıyla yazılmış bir değerlendirme yazısının üzerine bu ayın değerlendirmesini yazmak gerçekten kolay olmadı. Kendisini bir değerlendirme yazısını ilk 10’a soktuğu için kutlarım. Umarım bu yazım bir önceki değerlendirmenin yarısı kadar beğeni toplar.

Vesile ile Kurban Bayramınızı kutlar, keyifli yazılar dilerim.

 Bedensiz Kadın

 Dünyanın Ortasinda Bir Yer

 Konya Alaaddin Tepesi

Game of Thrones – Taht Oyunları

Dizi Sezonu Açıldı

Kargaşa

33. Avrasya Maratonu

Süper Aktif Mutfak Eylül Ayı Değerlendirme

Sons of Anarchy – Para, kadın, silah

Konya Gezi Notları

Bu yazı 7450 defa okundu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.