Seçtiğim Haberler

Geçtiğimiz iki haftada ülke ve dünya gündemi çok hareketli idi.  Mısır’da ki Mübarek iktidarının devrilmesi, tüm dünyada sevgililer gününün büyük bir coşku ile kutlanması, basın toplantıları ile malumun ilanı şeklinde ülkemizde dinlenmeyen kimsenin kalmadığının açıklanması, muhalefet lideri Gandi Kemal’in yürüyen merdivene Nasrettin Hoca gibi tersten binişi, gazeteci yazar Soner Yalçın’ın açacağı TV kanalı ile birilerinin ayağına basacağı anlaşıldığı için hapsi boylaması vs. vs.

Tüm süperaktif okuyucuları eminim ki tüm bu gündemi büyük bir merakla ve ilgi ile takip etmiştir. Aynı konularda yazarak vaktinizi çalmak istemem. Haber başlıklarında benim dikkatimi çeken ise iki konu oldu.

Önümüzdeki haftalarda cemrelerin birbiri ardına oraya buraya düşmeye başlamasından önce bugün bu iki konuyu süperaktif okuyucuları ile paylaşmak istiyorum.

Birinci haberimiz HaberTürk ten;

“Kelime Oyununda Güldüren Cevap”

Bloomberg HT‘de yayınlanan İhsan Varol’un sunduğu Kelime Oyunu yarışmasına, Mersin’den katılan Silifke Taşucu İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni kendisine yöneltilen, “Memeliler takımının gökyüzündeki temsilcisi nedir?” sorusuna verdiği cevap beni bayağı güldürdü.

Aynı soruya bizim hanımda her ne kadar, insan cevabını verdi ise de, yarışmaya katılan sevgili öğretmenimizin

Memeliler takımının gökyüzündeki temsilcisi nedir?” sorusuna verdiği Hostes cevabı yılın esprisi veya gafı olmaya aday.

Böyel bir cevabı bir öğretmenden duyunca çocuklarımızın geleceğini kimlere emanet ediyoruz diye kendime sormadan edemiyorum.

İkinci haberimiz ise Hürriyet gazetesinden;

Kredi Kartıyla Transfer oldu

“Güneşspor’un Holstein cinsi inek karşılığında milli kaleci Arif Peçenek’i transfer edip Türk futbol tarihi sayfalarında yerini almasının ardından, bir ilginç transferi de Bucaspor gerçekleştirdi.

Bucaspor teknik direktörü Samet Aybaba, takımın başına geçtiğinde kaleci transferi de istedi. Estonya Milli Takım kalecisi Pavel Londak’ı kulübe getirmek için harekete geçen Aybaba, kulübün mali olanaklarının yetersiz olmasına takıldı. Londak’la yapılan görüşmelerde devreye giren Samet Aybaba, transferi taksitlere böldürdü. Slovenyalı futbolcu kredi kartına 6 taksitle Bucaspor’un futbolcusu oldu.”

Koskoca Litvanya milli takımı kalecisini kredi kartı ile transfer etmişiz. Kredi kartları hayatımızın her yerine girmenin ötesine geçmiş durumda. Yiyecek, giyecek, benzin gibi standart harcamaları, beyaz eşya boyutuna taşımış olan yaratıcılıkta sınır tanımayan banka kredi kartları departmanları bu haberi okuduklarında acaba nasıl bir tepki verdiler. Araba vb. eşyaları alırken getireceği Bonusu hesaplayarak kredi kartını kullananları işitmiştim, ama milyonlarca liranın döndüğü futbol piyasasında kredi kartı ile kaleci transferine diyecek fazla söz bulamıyorum.

Öncelikle o kredi kartının işlem limitini merak ediyorum. İkinci üçüncü ligde bile oynayan futbolcuların yüz binlerce liradan kapak açtığı bir piyasada Litvanya Milli kalecisini Spor Toto birinci ligindeki bir takıma kredi kartı ile transfer etmek için kredi kartındaki işlem limitini düşünemiyorum.

Diğer taraftan o kredi kartının sahibine kazandırdığı bonus herhalde benim bu güne kadar biriktirdiğim tüm bonusu tek kalemde katlamıştır. Kart sahibi Samet Aybaba;
“Benim yerimde kim olsa aynı desteği verirdi”  demiş. Kazanacağı bonus puanları düşündüğümüzde herhalde bu yıl bütün harcamalarını kartında biriken bonus puanlar ile yapabilir. O kadar bonus puanın kart sahibine kalacağı düşünülür ise bende aynı desteği çalıştığım yerden esirgemezdim. Bonusta sınır tanımayan bankalar acaba bu işleme ne kadar bonus verdiler çok merak ediyorum.

Bu konuda ilgimi çeken bir diğer nokta ise Litvanya milli takım kalecisinin transfer tahsilatında POS cihazı olarak neresini kullandığı. Sonuçta dükkan sahibi değil işletme sahibi değil. El emeğini belirli bir ücret karşılığı satıyor. Kredi kartından kendi hesabına tahsilatı nasıl yaptı, kartı neresinden geçirdi bu noktayı çözebilmiş değilim.

Kredi kartına altı taksit ile alınan kaleci beş maçta peşin peşin on gol yemiş. Teknik direktörü “10 gol yedi ama onca pozisyonu kurtardı” diye kalecisinin performansından memnuniyetini dile getirmiş. Bence kartı kaptırdığı için diğer taksitlerin ödemesinde bir arıza çıkmaması için şimdilik böyle demeçler veriyor.

Süperaktif okuyucularından daha önceki yazılarımla ilgili olarak “içinde para geçmeyen yazı yazmıyorsun” şeklinde eleştiri gelmiş olsa da akçeli konulara değinmeden edemiyorum. Sizlerde benim bu kusurumu hoş görün yoksa bu kafadan başkası zorlasanız da çıkmıyor .

Bu gün süperaktif okuyucuları için

Seçtiğim Haberler

Bu kadar.

18/02/2011

Murat TUNÇER

Bu yazı 46309 defa okundu

Murat Tunçer
Latest posts by Murat Tunçer (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.