MuazZAM

Sonunda bu da oldu! Devlet asgari ücrete tam tamına %4.1 yanlış duymadınız %4.1 (yüzde DÖRT NOKTA BİR) oranında muazzam bir zam yapıverdi. Tüm çalışanlar ayakta! Yanlış anlaşılmasın sevinçten ayaktalar. Alkış tutup bir oraya bir buraya halay çekip duruyorlar. Peki bu oranın ne kadarlık bir ücret artışına sebep olduğunu biliyor musunuz?

Yok ARTIK!

Tam tamına 35 Türk Lirası demek oluyor. (OTUZ BEŞ) İşte bu büyüklükteki artış bakalım ülkeye nasıl yansıyacak. Mikrop ekonomi uzmanına sorduk bakın neler söyledi:

– Merhabalar Şemsi Bey, % 4.1 biraz fazla değil mi? Halk bu parayla ne yapacak, israf olmasın?

-Yok sanmam, bu parayla biliyorsunuz çok değerli şeyler alınabilir. Öncelikle yatırım yapılabilir. Mesela elma hesabı vardı biliyorsunuz bir aralar. Manava gidilip elma alınabilir. 2 kilo alınır yatırım olarak ki sonraki günlerde de yenilebilsin.

zam

-Peki bu parayla neler yapılabilir Şemsi Bey? Her lüzumsuz şeyde olduğu gibi bunu da araştırmışsınızdır siz.

Pek tabi efendim, öncelikle 35 lira birer liradan yan yana dizilse taa dizime kadar yol olur. Bu parayla 78 tane tuvalet kağıdı, 15 tane sosisli, 1/120 Lamborghini farı,  3 tane tavuk çevirme, 5 tane yarım ekmek kokoreç, 0.00008 Boeing tipi uçak,  tanesi 50 kuruştan tam 70 adet sakız alınabilir ya da şişe su alınır. Bakın bu şişe sular satılarak iş kurulabilir, gördüğünüz gibi halkın iş kurmasına da sebep olunuyor, biliyorsunuz bu devirde iş kurmak çok kolaylaştı. İpini koparan iş kuruyor.

-Başka neler yapılabilir mesela?

Bu miktardaki bir parayı harcamak için yatırım danışmanı tutmak gerekir öncelikle. İsteyen olursa ben seve seve yardımcı olabilirim, tabi belli bir komisyon karşılığında. Biliyorsunuz ki bu tarz danışmanlıklar çok kazançlı olur. Hemen şimdi 35liraminapcemlenben.com’a tıklarsanız çok eğitimli yatırım danışmanlarımız size kaliteli hizmet vermek için hazır bekliyor olacaklar! Biliyorsunuz ki biz sizin için varız.

-Sağolun varolun efendim,  aslında kamuoyunda çokça sorulan bir soru da şuydu, bu kadar para insanı çıldırtmasın?

-Aslında evet, biz bu konuda da müşterilerimiz için gereken önlemi aldık. Bizim yatırım danışmanlığı hizmetimizden faydalanan tüm müşterilerimize özel parapsikoloji desteği tam tamına %2,58 oranında indirimle! Anlayışımız “hizmette sınır yoktur.” anlayışı olduğu için bu tarz dev fırsatlar hep bizden çıkmaktadır. Biliyorsunuz yurdum insanı fırsat kovalamayı çok sever. Biz de bu süper fırsatları ayaklarına getiriyoruz. Biliyorsunuz benim çalışanım işini bilir.

-Evet efendim biliyoruz. 

****

Görüldüğü üzere ünlü reklamcı Şemsi Bey’in açıklamaları asgari ücretin bu miktarla beraber “azami ücret” olduğunu gösterir nitelikte. Bakalım çalışanlar buna ne diyecek? Şimdi onlar düşünsün.

 

Gündemin dibinden gelen adam bildirdi.

(advertorial reklam)

Bu yazı 1080 defa okundu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.