Meksika Körfezi Petrol Felaketi

Bir süredir bu konuda yazmak istiyordum. http://www.ifitwasmyhome.com/ adresine gidip, felaketin boyutlarını haritada kendi istediğiniz bir yere koyarak görmenizi sağlayan bu siteye gittikten ve gördüklerimden sonra bu yazıyı yazmak farz oldu.

Bu felaketin boyutlarını kavramak haberlerden izleyerek yada duyduklarınızla biraz zor.

Öyleki, körfeze günde 1,470,000 varil petrol aktığı söyleniyor. Bu yazıyı yazdığım sırada 90,410,000 varil akmıştı.

Aşağıdaki resmi gördüğünüzde benim kadar şaşırırmısınız bilemiyorum ama ben açıkçası şok oldum. Bu felaketin merkezi Ankara ilimiz olsaydı petrolün nerelere kadar yayılmış olacağını gösteriyor bu harita ve bam işte şimdi olayın boyutunu anlıyorum bu korkunç birşey.


Biliminsanları bu boyutta bir felaketin dünyanın sonu olabileceğini dahi iddia ediyorlar.

Şu ana kadar 400’ün üzerinde farklı canlı türünün bu felaketten etkilendiği düşünülüyor. 450 deniz kaplumbağası ve 57 yunus ölü bulundu.

Eğer hala kafanızda ya bu olay bu kadar büyükmü diyenler varsa ve kalbiniz ve mideniz kaldıracaksa ekte bir dizi fotoğraf var. (Benim içim cız etti) http://www.boston.com/bigpicture/2010/06/caught_in_the_oil.html

Ek: Yazıyı bitirdikten sonra farkettim, geçen gün de bir yazımda Nehirler Kuruyunca adlı kitaptan ve su ile ilgili bir dizi felaketten bahsetmiştim. Yaa bu adam da ne kadar karamsar ve felaket tellalı diyebilirsiniz ama birde şu açıdan düşünün acaba dünyanın sonunu kendi ellerimizle kendimizmi hazırlıyoruz?

Yorumlarınızı bekliyorum.

Bu yazı 2400 defa okundu

Murat Zaralı
Latest posts by Murat Zaralı (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.