Kadınlar Araba Kullanmamalı

MonacoArabaKazasi

Şöyle bir genelleme yapsak buna karşı çıkacakların sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

1. Kadınlar arabadan anlamaz

2. Kadınlar araba kullanmayı bilmez ve çok kötü sürücüdürler,

3. Kadınlar doğru para harcamayı bilmezler, parayı çarçur ederler,

4. Zaten sarışın kadınlar hiç bir şeyden anlamaz, bu durum bir çok fıkraya konu olmuştur,

Tüm bu özelliklerin dünyanın en küçük ülkesi olan Monaco’da yan yana gelmesi büyük bir talihsizlik olmuş.

Lüks ve ihtişamın sembolü Monaco’daki kazada, bir kadın sürücü, Bentley Azure’siyle, önce Mercedes’e sonra Ferrari, Porsche ve Aston Martin marka otomobillere çarptı.

Sokaklarında birbirinden lüks otomobillerin gezindiği Monaco’da dudakları uçuklatacak zarara sebep olan bir kaza yaşandı. Adı açıklanmayan bir kadın sürücü 250bin sterlin (yaklaşık 691 bin TL) değerindeki  Bentley Azure’sini 75 bin sterlin (yaklaşık 207 bin TL) olan Mercedes S Class’ın yan tarafına çarptı. Ardından 2.7 tonluk dev otomobili ile 140 bin sterlinlik (yaklaşık 387 bin TL) değerindeki Ferrari’ye çarptı.Sarışın kadın durmayarak 80 bin sterlinlik (yaklaşık 221 bin TL) Porsche ve daha sonra da 140 bin sterlinlik (yaklaşık 387 bin TL) Aston Martin’e vurdu. Diğer Otmobillerde 40 bin sterlinden (yaklaşık 110 bin TL) fazla hasar meydana geldi.

Kaynak : nethaber

Ayrıca Bentley’de ki hasar ise 65 bin$ (108 bin TL) çünkü kapısı değişecekmiş.

Basit bir aritmetik hesap yaptığımızda kazaya karışan araçların toplam değeri 640 bin £ ( 1 893 000 TL). Diğer bir deyişle 13 bin nüfuslu Bayramiç Belediyesi’nin yılbaşından bu yana topladığı tüm gelirlerin (su, çöp, emlak vergisi, dükkan kiraları, devletin gelirlerinden aldığı nüfusa oranla pay, diğer vergiler, pazaryeri gelirleri, vb. gelirler ) toplamı kadar.

Hesabımızı hesap işlerinden fazla anlamayanlar için biraz daha gözle görülür elle tutulur şeyler ile ifade etmek istersek. Kazdağları’nda yetişen muhteşem nefasetli elmanın kilosu yaklaşık 1TL. Bir kamyon yaklaşık olarak 18930 KG elma yükü taşır. Diğer bir deyişle bir kamyon elma 18930TL eder. Bu durumda kazaya karışan araçları elma cinsinden hesaplarsak 100 kamyon elmanın kazaya karıştığını 10 kamyondan fazla elmanın da kaza sebebi ile heba olduğunu söyleyebiliriz.

Kazaya karışan arabaların değerini gözünde canlandıramayan ve okudukları satırlarda ne saçmalıyor Murat diye bana kızan hanım okuyucularımız için de şu şekilde anlatayım. Ortalama maliyeti 18.93 TL olan fakat AVM’lerde sezon sonu indirimlerinde 189.30 TL etiket fiyatıyla satılan kırmızı yüksek topuklu ayakkabılardan 10 000 çiftinin kazaya karıştığını gözünüzün önüne getirin ve bunlardan 1 000 çiftinin kullanılamaz hale geldiğini düşünün.

Bentley Azure denilen araç 450 beygir gücünde, saatte 274 km hız yapabilen, 100 km hıza 5.9 sn gibi bir sürede çıkabilen 2700 kg ağırlığında minik bir dev.

Büyük ihtimalle ayağında bir karış topuklu ayakkabı ile bu devi sürmeye kalkışan sarışın hanım efendinin küçük bir gaza dokunuşu veya dikiz aynasında makyajındaki bir hatayı görüp önüne bakacağı yerde aynadaki görüntüsüne takılması 13 bin nüfüslu küçük bir kasaba belediyesinin bir aylık gelirinin hurdaya çıkmasına neden olmuştur.

Kazaya karışan araçlar artık kazalı statüsünde olacağı için değerleri yarı fiyatına kadar düşeceğini de hesaplarsak, sarışın hanımefendinin küçücük bir gaza dokunmasıyla çarçur ettiği  parayı siz hesap ediniz.

Her zaman söylüyorum,

Kadınlar Araba Kullanmamalı

Bu yazı 1897 defa okundu

Murat Tunçer
Latest posts by Murat Tunçer (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.