İstanbul Lale Festivali

İstanbul Lale Festivaliİstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 6. Uluslararası İstanbul Lale Festivali 1 Nisan – 30 Nisan tarhileri arasında gerçekleşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, İstanbul’un önemli simgelerinden ve Türk kültürünün de bir parçası olan laleyi İstanbullularla buluşturan Uluslararası İstanbul Lale Festivali, “En Güzel Lale İstanbul’da Yetişir” ve “İstanbul Lalesiyle Buluşuyor!” sloganıyla 2005 yılında başladı.

Uluslararası İstanbul Lale Festivali kapsamında, bu yıl da kentin dört bir yanında etkinlikler düzenlenecek.

Bu yıl da İstanbul ve İstanbullular lalesine kavuşurken; Emirgan Korusu, Taksim Meydanı, Hidiv Korusu, Göztepe Gül Bahçesi, Büyük Çamlıca Korusu, Sultanahmet Meydanı ve Gülhane Parkı festival süresince çeşitli etkinliklere sahne olacak.

Ebrudan, heykele lale temalı pek çok ürünün satışının yanı sıra resim ve fotoğraf sergisi ile müzik dinletileri gerçekleştirilecek.

Ebru sanatçıları yapacakları canlı performans gösterileriyle sanatseverlerle buluşurken, En Güzel 50 Lale Yarışması’nda en güzel lale fotoğrafını çeken 50 kişi ödüllendirilecek.

Lale Festivali etkinlikleri kapsamında canlı lale satışı da yapılacak.

Silivri’den Tuzla’ya İstanbul’un tamamında bu yıl 82 farklı türde lale dikimi yapıldı.

Lale soğanları Konya’nın Çumra ilçesi başta olmak üzere; Silivri, Çatalca ve Şile, Pamukova ve Geyve köylüleri tarafından yetiştirildi. Üreticiye ek gelir imkânı sağlanan projeler ile hem üreticiye destek hem de çiçek soğanlarının ıslahı sağlandı.

 

Bu yazı 4023 defa okundu

Neslihan Zaralı
Latest posts by Neslihan Zaralı (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.