Dünya Saati 2012

Dünya Saati 2012WWF tarafından çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen Dünya Saati (Earth Hour) Kampanyası 31 Mart 2012 Cumartesi günü, 20:30-21:30 saatlerinde gerçekleştirilecek.

Geçen yıl biz sadece ışıkları değil o saatlerde tüm elektronik cihazları kapattık (buzdolabı hariç :( tabi ki) mum ışığında bir saat boyunca oturup sohbet ettik (hatta Nesliyle Esra olayı abartıp mum ışında ders çalışmayı da deneyimledi).

İşin ilginç yanı bir saat dolduktan sonra da biz hala sohbetimize devam ediyorduk ve ne ışıkları ne televizyonu ne de cep telefonlarımızı açmak umurumuzda bile değildi (gerçi Esra cep telefonu konusunda biraz sabırsızlandı ama :p)

Aslında bu etkinliğe herkes katıldıktan sonra, elektrik idaresi bir video çekse tam o anda enerjide yaşanan dalgalanmayı gösterseler, yapılan tasarruf rakamlarla açıklansa ne güzel olur, ben şahsen o herkesin ışıkları kapattığı andaki enerji dalgalanmasının görsel halini çok merak ediyorum.

Bireysel olarak bizim yapabileceklerimiz olduğu gibi birçok büyük kurum ve şirket te bu etkinliğe destek veriyor. Duyarlı tüm şirketleri şimdiden tebrik ediyorum.

En büyük küresel hareket olan Dünya Saati’nin Türkiye’deki katılımcılarını, bu yıl eşsiz bir deneyim bekliyor. Katılımcılar, 31 Mart Cumartesi günü saatler tam 20:30’u vurduğunda wwf.org.tr/dunyasaati adresinde bir sürprizle karşılacak. Bu sürprizi yaşamak için ise tek koşul, o saatte ışıkları kapatmış olmak.

Hepinizi 31 Mart akşamı bir saatliğine ışıklarınızı kapatmaya davet ediyorum.

O bir saati nasıl geçirdiğinizi, deneyimlerinizi yorum olarak göndermenizi bekliyorum :)

Bu yazı 1188 defa okundu

Murat Zaralı
Latest posts by Murat Zaralı (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.