Ben Bunları Merak Ediyorum

Zamanında bir gün bedelli çıkar umuduyla askerlikten kaçmaktan bir tarafımı yırtmıştım.

Sonunda 32 yaşıma geldiğimde umudumu kaybedip gidip askerliğimi paşa paşa yaptım.

Bir çok arkadaşım kısa dönem er olarak askerliğini yaparken ben askerlik ödevimi 12 ay olarak yaptım.

Gerçi bu 12 aylık süreden izinleri düştüğümüzde kalan süre 9 ay 18 gündü. Hatta bu süreden hafta sonları ve mesai dışı saatleri de düştüğümüzde kısa dönemden de az süre kışlada bulundum diye züğürt tesellisi bile yaptığım oldu.

Askerlik ödevimi yaparken asteğmen olduğumdan üstüne para da verdiler ve ne yalan söyleyeyim işin geneline baktığımızda rahat askerlik yaptım. Sabah 09:00 aksam 17:30 arasında askerlik yaptım sonuçta.

12 ay boyunca, topu topu 12 adet kurşun sıktım

3’ü tabanca, 3’ü G3 ve 6’sı kaleşnikof mermisi.

Onlarda da kendi hedefimden daha çok ya yandaki hedefi ya da dağı taşı vurdum. Yaptığım askerlik hizmeti askerlikten daha çok zorunlu kamu hizmetiydi bence.

Fakat geçen sürede iyi kötü bot bağlamayı, selam vermeyi, emir vermeyi, emir almayı, askeri usul ve erkanı öğrendim ve sonucunda tezkere diye bir belge verdiler. Aslında diğer askerlik yapanlardan farklı olarak bana tezkere diye 3 tane farklı belge verdiler. Tezkere belgemi yazanlar her nasılsa yarım A4 sayfası yazıda 10 tane hata yapmayı becerebildiler. Sonuncu tezkeremi de posta ile eve gönderdiler. Şu anda hangisi doğru ben bile bilmiyorum.

Öncelikle sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim bence zorunlu askerlik hizmeti 15 gün olmalı. Sadece 30 yaşında olan 30 bin TL ödeyebilen veya bu kadar borç alabilecek güçte olan değil herkes için bu imkan olmalı. Sadece bedelli olarak değil kamusal hizmet olarak da askerlik ödevi seçenekleri olmalı. Kendini milliyetçi olarak tanımlayanlar isterse 15 ay askerlik yapabilmeli, gerisi profesyonellerin işi olmalı. Ama istisnasız her Türk erkeği 15 günlük süre için de olsa gidip askerlik görevini yerine getirmeli. Kışlaya girmeli, saç tıraşını olmalı, silah arkadaşlarıyla aynı koğuşta kalıp aynı karavanaya kaşık sallamalı. Emir almayı ve gerektiğinde emir vermeyi öğrenmeli.

Diğer taraftan benim merak ettiğim ise paralı askerlikte bot bağlamayı,  selam vermeyi bilmeyen adama;

Tezkere diye ne  verecekler?

Banka dekontları tezkere yerine geçecek mi?

Askerde şafak saymanın yerini bankada banknot saymak mı alacak?

Şafak sayan excel programlarının yerine para sayan excel programları çıkacak mı?

Askerliği kazasız belasız bitirmek adına üst rütbeliye verilen muhabbetle selamın yerini banka şube müdürüne karşı kredi talebi için verilen teminatlar mı alacak?

Torunlarına askerlik anısı anlatırken 30 bin gaymeyi bastım bangaya böyle savundum memleketi diye mi anlatacak paralı askerlik yapanlar?
Askerlik anısı yerine banka kuyrukları mı olacak?

Örnek;  Bankada sıra bekliyoruz… Çorumlu bi bebe vardı, sıra numarası almadan sıra bekliyor. sorduk neyi bekliyon diyeee, cevap yok. oysaa sevdiği kzın babası askerliğini yapmamış adama gız virmem demiş. Onu kafaya takmış. Akıl başta değil adamda.

Vatanı gavura karşı savunmaktan kaçmak için gavur bankasından faizle 30 bin gayme borç mu alacaklar?
Bunun için üstüne gavura bir de faiz mi verecekler?

Askere gitmemiş adama kız verilmeyen ülkede;
Babası askere gitmemiş kızlar eş bulabilecek mi?

Bu günlerde paralı askerlikle ilgili olarak siz neleri merak ediyorsunuz bilmiyorum ama

Ben bunları merak ediyorum

 

Bu yazı 5456 defa okundu

Murat Tunçer
Latest posts by Murat Tunçer (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.