Ali Sabancı soruyor: “birFİKRİNmiVAR?”

Hayatı kolaylaştıracak, ihtiyacı karşılayacak, yatırıma dönüştürülebilecek, yenilikçi ve fark yaratacak fikirleri ve projeleri  ödüllendirmeyi amaçlayan “Bir Fikrin mi Var?” adlı televizyon yarışması 27 Şubat Pazar akşamı  NTV’de başlayacak. Yarışmanın 13 hafta sürmesi planlanıyor.

Jüride Ali Sabancı, Ömer Kızıl ve Gülten Yılmaz
1 Milyon Türk Lirası’nı bulacak oldukça iddialı büyük ödülüyle dikkat çeken yarışmanın jürisi de tanınmış işadamlarından oluşuyor. Celal Pir’in sunacağı yarışmada, genç kuşağın başarılı girişimcileri Ali SabancıÖmer Kızıl ve yine iş dünyasının başarılı kadın girişimcilerinden Gülten Yılmaz jüri masasında oturacak…

Girişimcilik kültürünü yaymak ve yepyeni iş fikirlerini desteklemek hedefiyle yola çıkan “Bir Fikrin mi Var?” yarışmasının elemeleri doğuda Elazığ, güneyde Adana, orta anadoluda Ankara, batıda ise İstanbul ve İzmir‘de yapıldı.

Büyük Ödül İçin Zorlu Süreç

Bu girişimcilik yarışmasında ön elemeyi geçen  proje ya da fikir sahipleri için ödülü kazanmak hiç de kolay değil. Adaylar oldukça zorlu bir süreçten geçerek finalde yarışmacı olmak için mücadele ediyor. Finalde yer almak isteyen yarışmacılar,  Ali Sabancı, Ömer Kızıl ve Gülten Yılmaz‘ın da aralarında olduğu girişimlerinden oluşan jürinin karşısına çıkıyor. Final bölümünde yarışmaya hak kazananlar ise soruları yanıtlayacak, kendilerine verilen farklı görevleri tamamlayarak jüriyi etkilemeye çalışacak.

Finalde jüriyi ikna eden yaratıcı fikir veya proje sahibi, kazandığı ödül ile belki de iş dünyasının gelecek yıllardaki yön verici isimlerinden biri olmak üzere ilk adımı atmış olacak.

Kaynak : Marketing Türkiye

Bu yazı 1383 defa okundu

Murat Zaralı
Latest posts by Murat Zaralı (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.