Aaa Petrol Varmış!

Bunca yıldır etrafımızdaki komşularımız petrol zengini olurlarken ben de sürekli kendi kendime “yahu sınırlar yerkürenin derinliklerine doğruda mı iniyor ki etrafımızda petrol çıkan bunca ülke varken bizde petrol çıkmıyor” diye düşünür dururdum.

Derken “2011’de 45 kuyuda petrol bulundu” şeklindeki haberleri gördüm.

Eh ne yapalım zararın neresinden dönülürse kardır diyelim.

Bütün dünyanın alternatif, yenilenebilir enerjilere yöneldiği bir dönemde bizim fosil yakıtları yeni keşfimiz taktire şayan. Tabi bir de nükleer inadımız var onu da unutmamak lazım.

Bu olay bana bir zamanlar duyduğum bir espriyi hatırlattı;

Bir arkadaşım bir gün gelip.

– Biliyor musun? Bir gün bütün dünya Türklerin olacak

demişti.

– Hadi ya nasıl olacak mış o

dedim.

– Eeee bütün diğer milletler galaksideki diğer gezegenlere gidecekler dünyada bize kalacak

demişti.

Belki de petrol konusu da böyledir ne dersiniz. Artık bizden başka petrol çıkarma sevdasında kimse kalmayınca dünyadaki bütün petroller bizim kulelere hücum etmiştir :)

Haberin detayını merak edenler için;

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü 2011 yılında yaptığı çalışmaları değerlendirdi.

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün 2011 yılında 51 sondaj kuyusu açtığı ve bu kuyulardan 6’ı hariç geri kalanlarının hepsinde petrole ulaştığı belirtildi.

2011 yılında 8.5 milyon varil petrol üretildiği bildirildi.

TPAO Batman Bölge Müdürü Süleyman Çalık, Kıbrıs’ta karada yapılacak petrol arama çalışmalarına Batman’ın destek vereceğini ve Kuzey Irak’ta yapılacak olan petrol arama çalışmalarının hazırlıklarının devam ettiğini söyledi.

Batman Bölge Müdürlüğü olarak 2011 yılında petrol arama çalışmalarında 51 sondaj kuyusunun açıldığını ve bu kuyulardan 45’inde petrole ulaştıklarını belirten Çalık, “2011 yılında 8.5 milyon varil petrol ürettik. Üretilen petrolün kalitesi ortalama 16 granitedir.

Kaynak: İHA

Bu yazı 1379 defa okundu

Murat Zaralı
Latest posts by Murat Zaralı (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.